Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Vegetariërs

Alain Indria van Lombardia als vegetariër

Ik ben niet geboren als vegetariër maar werd grootgebracht startende met moedersmelk, dan desemboterhammetjes en tegen mijn 15e was ik verzot op biefstuk.

Op mijn 15e heb ik mijn eerste vriendin leren kennen en om haar te imponeren, vertelde ik haar zelfverzekerd dat ik een windsurfer was. Natuurlijk tienerprietpraat. Dus moest ik stante pede leren surfen.

Hoe ben ik vegetariër geworden

Op mijn surfplank had ik een hemels gevoel en windsurfen werd mijn passie voor de volgende 15 jaar. Om verzuring in mijn spieren tegen te gaan, moest ik van mijn coach rood vlees uit mijn menu schrappen. Al snel ondervond ik dat ik langer in de branding kon surfen en dat was mijn enigste droom! Dit dieet maakte me nog geen vegetariër maar langzaamaan at ik minder vlees en door bijna dagelijks in het water te sporten, schrapte ik ook vis.

Vegetariërs

De doorwinterde vegetariër en veganist die ik de jaren nadien ben geworden, was door mijn geestverruimende surfreizen naar Tarifa, Maui en Californië.

Vandaag vind ik natuurlijke en gezonde voeding nog steeds primordiaal. Ik ben een flexitariër (zowel vegetariër, beasty als veganist) die graag experimenteert met smaken en heel graag eet! Op feestjes ben ik geen lastige gast en eet ik wat de pot schaft (wacht... behalve ragout, stoofvlees en echte brokken vlees)!

De nieuwe vegetariërs volgens Alain Indria

De nieuwe vegetariër bekommert zich om de carbon footprint van zijn bestaan. Hij is begaan met de CO2 uitstoot die veroorzaakt wordt tijdens de productie en logistiek van zijn levensmiddelen.

De nieuwe vegetariërs zullen zich daardoor eerder wenden tot lokaal en seizoensgebonden voeding. Appeltjes uit de boomgaard vlak naast de E313 spreken niet echt tot de verbeelding maar de nieuwe vegetariër moet ergens starten!

Alain Indria als vegetariër

Voor de vegetariërs op Maui, Mana Foods!

 

Lombardia sluit voor verbouwingen van 4 juni tem 17 juni.
Facebook Twitter YouTube Instagram