Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Bij Lombardia bent u op
de perfecte plek voor heerlijke vegan gerechten

Vegan producten zijn aan een steile opmars bezig. Dit is een globaal fenomeen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun voedingskeuzes op hun gezondheid, op het milieu en op het vlak van dierenwelzijn. Bij Lombardia kiezen we hiervoor op een positieve manier. Wij willen, samen met u, happy vegans zijn. Geen belerende toon maar wel heerlijke, creatieve gerechten zonder dierlijke ingrediënten. Voor onze Lombardia Drinks maken we ook die vegan keuze. Dat heeft een bijkomend voordeel, omdat al onze dranken meteen ook lactosevrij zijn. Vandaar dat die drinks alle gecertificeerd zijn door The Vegan Society®.

Vegan: the Peace & Love way

70% van de kaart bij Lombardia is vegan. Omdat iedereen bij Lombardia welkom is wil Alain niets opleggen. Alain is 15 jaar lang zelf vegan geweest. Hij deed dit om zijn lichaam sportief in topvorm te krijgen en houden, en ook uit empathie en liefde voor de dieren. Zijn motivate is geleidelijk aan geëvolueerd naar een meer alomvattende bekommernis om moeder aarde, om een gezond leefmilieu. Nu eet hij nog steeds meestal veganistisch, maar ook soms biologisch vegetarisch. Sommige mensen schrikken een beetje als ze er aan denken dat ze gaan moeten kiezen tussen vegan gerechten. Dat is echt nergens voor nodig. Er zit echt wat bij voor elkeen. Een aantal overheerlijke keuzes bovendien. Enkele voorbeelden voor de hard core twijfelaars.

De Mexican burger met non-dairy cheese. Hier op de foto met guacamole. Ongelooflijk lekker. Onweerstaanbaar aantrekkelijk. Je vergeet helemaal dat je geen echte kaas eet en je mist geen halve seconde vlees. Integendeel. De andere natuurlijke smaken komen zelfs beter tot hun recht.

Of voor de zoetebekken, de vegan tiramisu. Een topper! het favoriete dessert van veganist Ian Thomas. Er zit geen enkel dierlijk product in. Het is dus meteen ook lactosevrij en bevat geen cholesterol. Enkel voordelen en helemaal geen opoffering.

En zo zijn er talloze super keuzes die u kan maken op de kaart van Lombardia: van falafel (met of zonder guacamole) tot de kids pizza.

Doorgaans beseffen de mensen die toevallig komen eten niet eens dat ze van een vegan gerecht genieten.

Is vegan lekker?

Wel, dat moet u zelf maar komen uittesten. Wij zijn er 100% zeker van dat u onze vegan tiramisu nog lekkerder vindt dan een gewone versie. Zoals gezegd, wij willen happy vegans zijn. Wij beseffen dat strikt veganisme niet voor iedereen weggelegd is. Het is een evenwel voor iedereen belangrijk na te denken over een evenwichtige en gezonde voeding. Omdat dit de basis vormt voor een goed gevoel in je geest en je lichaam.

Vegan zit ons in de genen

Alain Indria, samen met zijn mama Odette, bezieler van Lombardia is jarenlang pro-surfer geweest. Dit heeft hem een rijk palet aan smaken en ingrediënten laten ontdekken. Zijn passie voor lekker en gezond eten aangescherpt. Zijn culinaire verbeelding sterk gestimuleerd. En dat is nodig. Want als je eens zelf probeert helemaal zonder dierlijke ingrediënten te koken, zal je merken dat het een echte opgave is om even smakelijke en boeiende resultaten als in Lombardia te produceren. Alain is daarin op z’n best.

Lombardia vegan voor celebrities

Zanger Moby zweert bij Lombardia’s vegan gerechten als hij in België – of zelfs maar in de buurt van het land- is. Jaren geleden heeft hij Alain uitgedaagd zo voor hem te koken. Dat was zo’n succes dat niet alleen Moby meermaals van Alain’s keuken genoten heeft, maar amper enkele dagen na die eerste ontmoeting zijn vriend Sting ook langs gestuurd heeft. Op de muren van de Lombardia hangt het trouwens vol enthousiaste reacties van celebrities. Alain, en het ganse team, beschouwen dit als een eer. En als een stimulans om steeds nog betere, nog creatievere en nog meer verrassende vegan keuken te brengen.

 

Facebook Twitter YouTube Instagram