Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Lactosevrij genieten

In Lombardia worden alle smeersalades zoals Thai Magic, Veggy Curry en meer lactosevrij in onze keuken bereid met een sojadressing in plaats van mayonaise, room of eieren.

Salade lactosevrij

Eén van de gezondste keuzes van het menu, de LOMBARDIA SUPER SALAD, een assortiment van minstens 10 soorten verse rauwkost, wordt natuurlijk ook helemaal zonder lactose voor je bereid. Zelfs de in huis gemaakte slagroom is volledig plantaardig en lactosevrij.

Lactosevrij genieten van tiramisu en koffie

In een lactosevrije restaurant moet je ook van een koffie kunnen genieten. Daarom ontwikkelde Lombardia een heerlijke koffie verkeerd die 100% vrij van lactose is! De smaakvolle slagroom is geschikt voor iedereen en ook super lekker op de Lombardia Hot Choco en de Wrong Cappuccino. En over de tiramisu..... wel die is hemels genieten. De Lombardia lactosevrije tiramisu is een heuse topper. Het favoriete dessert van veganist Ian Thomas en duidelijk ook goed bevonden door Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis.

Waarom een lactosevrij dieet?

Een lactosevrije dieet moet je volgen wanneer je lactose-intolerant bent.

Lactose is een natuurlijk melksuiker en komt voor in melk en in afgeleide melkproducten. Lactose moet na consumptie in de dunne darm gesplitst worden door het enzym lactase in kleinere suikers, glucose en galactose. Het lichaam kan alleen deze kleinere suikers opnemen en als energiebron gebruiken.

Van zodra het enzym lactase niet of onvoldoende aanwezig is, kan de lactose niet worden gesplitst en daardoor niet worden opgenomen in het lichaam. De lactose komt terecht in de dikke darm waar het gaat gisten en kan leiden tot overmatige gas- en zuurproductie, opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. Is dit het geval, dan spreken we van lactose-intolerantie. Om dit te vermijden, moet overgeschakeld worden op een lactosevrij dieet.

Wie lactosevrij moet eten, vindt bij Lombardia voldoende lekkers : niet enkel glutenvrij en lactosevrij brood, maar ook lactosevrije kaas, soep zonder lactose, een super lactosevrije veggie dagschotel, room zonder lactose en natuurlijk zijn de Lombardia Drinks allemaal lactosevrij.

 

Lombardia sluit voor verbouwingen van 4 juni tem 17 juni.
Facebook Twitter YouTube Instagram