Yogaland 2017 – “Konijnen en gebak, films en moederschap”

Yogaland is het grootste Yogafestival in België. Dompel je een heel weekend onder in de wereld van Yogaland!

Yogaland 2017 – Pre-Conference met Janet Stone (USA)

Op vrijdag 18 augustus kan je verdiepende workshops met Janet Stone volgen van 10u tot 12u30 en van 14u tot 16u30. De workshops staan los van het festival maar zijn een inspirerende manier om het festival in te zetten. Je kan kiezen om deel te nemen aan één of aan beide workshops. Koop je tickets ook hiervoor online op voorhand.

Yogaland-Janet-Stone-workshops

Yogaland – Vrijdag 18 augustus 10:00-12:30

Hipster Flow

Deze workshop focust op het openen van je heupen en het herstellen van je mobiliteit in dit bijzondere gewricht.

Via zowel staande oefeningen als werk op de mat verkennen we samen de balans tussen voor- en achterkant van je benen, bekken en lage rug.

Yogaland Vrijdag 18 augustus 14:00-16:30

Down n Dirty | Ganesha in Motion

We starten met onze diepe wortels in de aarde, waar Ganesha, “de verwijderaar van obstakels” verblijft. Deze workshop is ontworpen om het begin van elke ademhaling te eren, door felle kracht naar je benen en heupen te leiden, je core power aan te wakkeren en je bovenlichaam los te maken, om volledig verbonden te zijn in het moment.

Janet’s Biografie

Schermafbeelding 2017-08-03 om 17.00.42Janet Stone’s studie begon op haar 17e via de meditatieleringen van Prem Rawat. Zijn eerbied voor eenvoud en het vinden van vreugde in de opkomst en val van het leven blijven tot op vandaag voortleven in haar dagelijkse praktijk en onderwijs.
In 1996 reisde ze naar India, de geboorteplaats van haar grootvader, en werd toegewijd aan het pad van de yoga.
Janet combineert de alchemie van haar eigen praktijk met decennia van leerlingen. Ze streeft ernaar om niet te onderwijzen, maar uit haar doen en laten, haar praktiseren alles te laten voortvloeien. Ze mengt naadloos bewustzijn met bewegen en ademen.
Gebaseerd in Bali en San Francisco, leidt ze immersions, retraites, workshops en meer.

Konijnen en gebak, films en moederschap

Ik ben opgegroeid op een wonderlijke, ietwat gekke, hippie boerderij in Noord Californië. Mijn kindertijd zat vol met het redden van verweesde dieren in alle groottes en vormen, het eten van veel tofu en andere homemade stuff, schoonmaken van konijnenkooien, hard werken, naakt zwemmen, vrij ronddansen en me op een natuurlijke manier verbonden voelen met de planeet. Een gevoel dat thans nog steeds mijn leven en lesgeven bepalen.

Mijn eerste jaren op college verliepen in verschillende heerlijke plekken, inclusief een transformerende periode in de buurt van Parijs (waar ik elk mogelijk gebak geproefd heb!) gevolgd door ‘grote slokken’ buitenleven in Boulder, Colorado.

Van daaruit ging het naar mijn eerste carrière in Los Angeles, waar ik 11 inspirerende jaren in de wereld van film- en televisieproductie doorbracht.

Mijn “yoga moment” kwam in 1996, toen ik de Hollywood scene verliet en het volgende anderhalf jaar solo de wereld heb rondgereisd. Van Nieuw Zeeland tot Egypte over Noord India (waar ik yoga heb leren kennen en mijn formele training gelopen heb). Dit heeft me, diep en op verschillende niveaus, persoonlijk veranderd. De tijd en het lot brachten me op de een of andere manier terug naar Noord Californië, de plek van mijn kinderjaren. In 2001 heb ik me in San Francisco gevestigd om er mijn 2 geweldige meiden groot te brengen. De start van een nieuw hoofdstuk als moeder en als yoga leraar. Een tocht die nog steeds doorgaat met heel veel vreugde, dankbaarheid en elke dag opnieuw dezelfde zin om er aan te beginnen.

Plekken waar ik van hou

Hier. Nepal, India, Thailand, Bali, Byron Bay (Australië), Mexico, Egypte, Parijs, Golden
Gate Park in de lente, Little Dume beach in Malibu, Santa Cruz, mijn eigen achtertuin met India en Lilianna wanneer de zon schijnt (veel te weinig in San Francisco) en elke plaats waar ik in een hangmat kan liggen.

Yogaland-Janet-Stone-yoga

Over Yogaland zelf

Ontdek nieuwe yogastijlen, laat je inspireren en ontmoet nieuwe yogavrienden. Yogaland verwelkomt de gevorderde yogi, maar ook de beginnende yogabeoefenaar is welkom.

Het Start-to-Yoga programma biedt een compleet aanbod voor de beginnende yogi of mensen die nog nooit op een yogamat hebben gestaan. En dit aan een gereduceerde prijs.

Yogaland programmeert een line-up van nationale en internationale topdocenten, die je in contact brengen met verschillende yogastijlen. Maar verwacht ook meditatielessen, workshops, sprekers, live muziek, randactiviteiten, een yogamarkt, Kids Village en een Start-to-Yoga Village.

De kindvriendelijke sfeer is ideaal voor gezinnen. Kinderen zijn welkom in het Kids Yoga Village, waar ze door de medewerkers worden opgevangen met tal van leuke activiteiten én kinderyoga terwijl de ouders van hun yogalessen en andere activiteiten op het festival genieten.

Het festival is gelegen in het rustige en uitgestrekte domein van Groenhove, een oud klooster in de buurt van Torhout, omgeven door bossen, weiden en wandelpaden. Geniet van yoga en de festivalsfeer in het gezelschap van gelijkgestemde zielen. Luister naar live muziek en geniet van de mooie natuur en gezond vegetarisch eten.

Yogaland heeft verschillende formules met of zonder verblijf. Kom één dag of het hele weekend! Kampeer of overnacht in ons hotel, voor diegenen die iets meer luxe willen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Koop je tickets alvast online.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud