“Amai, d’r steekt veel liefde in bio!”

Dat is het thema van de communicatiecampagne rond biologische voeding die Bioforum Vlaanderen begin deze maand lanceert.

Als restaurant waar biologische voeding de absolute hoofdrol speelt, juichen wij meer bewustmaking rond bio voeding natuurlijk toe.

Voor wie nog enige twijfel zou hebben of het beter is biologische voeding te nuttigen, geven we even kort de belangrijkste redenen hiervoor mee:

  • Biologisch eten is onbespoten.
  • Het feit dat je biologisch fruit zonder schillen kunt opeten zorgt er voor dat je meer vitaminen, mineralen, fytonutriënten en aminozuren binnen krijgt.
  • Biologisch eten is niet genetisch gemanipuleerd.
  • Biologisch eten is gewoon lekkerder.
  • Wanneer iedereen biologisch zou eten dan werken de werknemers in de fruitsector niet meer met gif.
  • Omdat biologisch fruit gezonder is, word je minder snel ziek.
  • Wanneer iedereen zou overgaan op biologisch voedsel dan komen er geen pesticiden meer, die er uit gezuiverd moeten worden, in het drinkwater en kan de prijs van ons drinkwater aanzienlijk omlaag.
  • Je steunt er kleine familiebedrijven mee.
  • Het is een reële mogelijkheid dat de huidige kankerepidemie goeddeels is veroorzaakt door de pesticidenlandbouw.
  • Pesticideboeren plegen monoculturen aan te leggen. Dat is zeer slecht voor de biodiversiteit.

Wat betekent het label ‘biologische voeding’ ?

biologische-voeding-eu-biolabelDe term ‘biologisch’ op de verpakking van een in Europa gekocht product, geeft aan dat het levensmiddel in elk geval voldoet aan de Europese regelgeving voor biologische producten.

Het Europese logo (zie afbeelding) is handig voor fabrikanten die hun producten in meerdere Europese landen aanbieden. Voor consumenten betekent het dat zij op biologische producten behalve het bekende EKO Keurmerk ook het Europese logo kunnen tegenkomen.

Waarom kiest Lombardia al tientallen jaren voor biologische voeding?

Bij Lombardia start alles met respect en liefde voor onszelf (gezondheid), voor elkaar (solidariteit) en voor onze planeet (duurzaamheid).

biologische-voeding-lombardia

Die duurzaamheid is levensbelangrijk om de toekomst van onze kinderen te beschermen en hen de beste kansen te bieden.
Echt ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer dan een juiste tendens. Het is het noodzakelijke antwoord op een uit de hand gelopen industrialisering van onze voedselproductie. Duurzaam ondernemen helpt ook de samenwerking en solidariteit tussen mensen onderling te vergroten.

Nog verder dan biologische voeding – ook Fairtrade

“Waarom Fairtrade? Het is altijd mijn droom geweest iets te creëren dat niet gewoon lekker is… Ik wil een lach op het gezicht van mensen toveren in combinatie met een bewuste inspanning voor Moeder Aarde”

Alain Indria

De weg naar fairtrade is niet altijd eenvoudig, maar het is de reis meer dan waard! Dank zij de feedback van de vele bezoekers die we bij Lombardia ontvangen, kunnen we onze visie toetsen bij verschillende bronnen in alle facetten van het proces, met oog voor frisse ideeën en dromen.

De laatste jaren verrichtten we verregaand onderzoek naar het concept van fairtrade, omdat het ons gewoon rechtvaardiger lijkt om met ingrediënten te werken die van een eerlijke oorsprong zijn. Dank zij Vredeseilanden behaalden we een officieel Fair Trade logo waarmee we betere omstandigheden ondersteunen voor lokale boeren in derdewereldlanden.

Vaak vegan

biologische-voeding-veganVeganisme is altijd al deel geweest van de Lombardia filosofie.

Alain’s vele reizen als pro-surfer brachten hem van plaats tot plaats, van California tot de meer exotische delen van de wereld zoals Zuid-Afrika en Azië. Door die vele reizen en een passie voor gezonde smaak ontwikkelde Alain’s smaakpallet een meer dan grootse verbeelding en gaat hij met deze kennis aan de slag. Het is immers een immense opgave voor een kok om met louter vegan ingrediënten iets ongelofelijk lekkers op het bord te toveren. Maar Alain slaagt daar bijzonder goed in!

Biologische voeding die vegan is voor de sterren

Lombardia kreeg in een mum van tijd verschillende aanvragen om te koken voor internationale sterren. Zo daagde Moby Alain uit als persoonlijke chef om hem een heerlijk veganistisch maal voor te schotelen… Dit werd zo’n enorm succes dat Moby enkel nog Lombardia wil eten als hij in België of omringende landen is. Zo zijn er nog tal van voorbeelden van wereldsterren die op de service van Lombardia rekenen. Bij Lombardia beschouwen we dit als een ware eer. We bereiden onze unieke lekkernijen met liefde door met natuurlijke, gezonde ingrediënten te toveren.

Als je denkt dat biologische voeding banaal, meer past in een ‘geitenwollensokkensfeer’ dan bij de hippe, eigentijdse persoon die je bent…. kom dan eens af naar Lombardia om in onze funky sfeer te genieten van hippe biologische voeding.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud