Vermageren dankzij Lombardia…. met SkinnyLove

“Eerlijk gezegd had ik tot niet zo lang geleden nooit gedacht dat ik ooit een tekst zou schrijven met de titel ‘Vermageren dankzij Lombardia‘. En eigenlijk is dat tegenstrijdig. Lees mee waarom.

Mijn mama Odette heeft Lombardia in 1972 opgericht. Niet als de trendy, veggy, bio eettent met groot terras die het nu geworden is. In 1972 was Lombardia…. een dieetwinkel. Ik herinner me nog dat ik op school soms geplaagd werd hierover. Want het concept van de dieetwinkel was toen nog onbekend. Mijn mama heeft de 1e dieetwinkel van België, misschien wel van Europa, geopend.

vermageren-met-lombardia-dieetwinkel

 

 We hebben er, door de jaren heen, alle trendy diëten zien passeren. En één ding weet ik zeker: ze werken niet. Toch niet op de lange termijn. Het beruchte yoyo effect. Dat ze niet blijvend werken, dat weet jij ondertussen toch ook al, niet?”

Gezonde maar gulle porties

Toen ik, na mijn jaren als pro-surfer, bij mijn mama in Lombardia ben gaan werken hebben we het geleidelijk aan omgevormd van die dieetwinkel naar een trendy eethuis. En er zijn 3 zaken die je met zekerheid kan zeggen over hetgeen we je in je bord voorschotelen bij Lombardia:

  • het is kraakvers
  • het is 100% bio
  • het is een gulle portie

gewicht-verliezen-dankzij-Lombardia-Alain-zwaar

 

Met andere woorden, gezond en veel. Daar vermager je niet van. Dat is ook wat mij overkomen is. Op een gegeven moment was mijn gewicht net geen 100 kilo. Wie me een beetje kent, wie regelmatig naar Lombardia komt, weet dat ik zowat de hele dag aan het knabbelen was. Gezonde, bio, tussendoortjes. Maar de wijzer op mijn weegschaal bleef maar stijgen.

Het verhaal is ondertussen gekend en kan je hier in detail lezen.

Vermageren met Lombardia, ondanks de grote porties? Hoe kan dat?

Toen ik die beruchte 100 kilo op mijn weegschaal zag, heb ik SkinnyLove ontwikkeld. De vraag die ik me meteen stelde is of ik nog iets anders moest veranderen aan mijn eetgewoontes en/of gaan sporten.

Over dat laatste kan ik zeer kort zijn: ik heb er helaas geen tijd voor. Met Lombardia, met ons Herbal Drinks bedrijf (GingerLove, SleepyLove, DetoxLove, SkinnyLove en binnenkort nog VEEL meer) en een heerlijk gezin, heb ik echt geen tijd om ook nog eens naar de fitness of zoiets te gaan. Ik fiets al jaren naar m’n werk en that’s it.

Maar ik besef – en ook jij weet dit – dat een dieet waarbij je je van alles moet ontzeggen niet vol te houden is. Ik ga me bij niemand verontschuldigen voor het feit dat ik lekker en gezond eten heerlijk vind. En wie je een schuldgevoel wil aanpraten omdat je graag eet, die mag wat mij betreft – figuurlijk – de brandstapel op.

Vermageren met Lombardia dankzij SkinnyLove

SkinnyLove heeft op verschillende vlakken een effect op je lichaam. Het stimuleert de verbranding, een gezonde darmwerking (het is geen laxatief !!!) en heeft een zuiverend effect op je lichaam. Tegelijk versnelt het je gevoel van verzadiging. Met andere woorden, je ondergaat minder de drang naar eten en knabbelen of snoepen. In plaats van de hele dag naar eten te snakken heb ik gewoon minder die impuls, die drang. Een dieet dat je continu frustreert werkt niet op lange termijn. Dat heb jij ook al ondervonden, daar ben ik zeker van. Dat is één van de pluspunten van SkinnyLove. Je hebt niet het gevoel dat je je van alles ontzegt.

vermageren-dankzij-Lombardia-chocoladeBovendien is mijn smaak ook verassend geëvolueerd. Een voorbeeld: vroeger lustte ik allerlei soorten chocolade. Ik ben geleidelijk, onder de invloed van SkinnyLove, overgestapt naar 99% pure chocolade. Ten eerste zit daar veel minder suiker in. Ten tweede is de smaak ervan zo sterk dat ik er niet veel van moet hebben om het gevoel te bereiken dat het genoeg is. Ken je dat? Je begint aan een pak M&M’s van 250 gram bijvoorbeeld en je kan niet stoppen. Dat zijn 1265 kilocalorieën, 113,5 gram vet en 134 gram suiker. Ik heb niets specifiek tegen M&M’s en gebruik dit slechts als voorbeeld. Die 99% pure chocolade heeft ook veel kilocalorieën (567 kcal per 100 gram), maar het is onmogelijk er meer van te eten dan 10 à 20 gram zonder dat je stopt. Bovendien heeft die donkere chocolade slechts 2 gram suiker per 100 gram. Dus ook je suikerspiegel gaat veel minder schommelen. Even wat meer uitleg hierover.

Suikerspiegel en hongergevoel

Je hebt op de meest onmogelijke momenten een onstilbaar verlangen naar iets zoets? Herkenbaar? Dan heb je mogelijk last van een schommelende bloedsuikerspiegel of hypoglycemie.

Bij een lage bloedsuikerspiegel ontstaat er een tekort aan glucose (bloedsuiker) in je hersenen. De hersenen gebruiken, in tegenstelling tot andere cellen in ons lichaam, vrijwel uitsluitend glucose als brandstof. Glucose wordt via het bloed door ons lichaam getransporteerd en levert zo de energie voor alle cellen.

vermageren-met-Lombardia-chocoladeEen groot deel van onze voedingsmiddelen bevat koolhydraten (suikers en zetmeel). Koolhydraten zijn een belangrijke leverancier van brandstof voor ons lichaam. De koolhydraten die je binnenkrijgt, worden in het maag- en darmstelsel afgebroken tot een aantal bouwstoffen, waaronder glucose. De glucose wordt vervolgens door het bloed naar alle lichaamscellen vervoerd. Insuline, een hormoon dat door de alvleesklier wordt geproduceerd, zorgt er tot slot voor dat glucose ook door alle cellen in ons lichaam kan worden opgenomen.

De vicieuze cirkel die suiker in je lichaam veroorzaakt

Normaal gesproken verteren de koolhydraten langzaam in het maag- en darmkanaal en worden ze daarna in de vorm van glucose in het bloed opgenomen. Bij een dergelijke trage afgifte heeft het lichaam alle tijd om op een goede manier te reageren en blijven je hormoonhuishouding en bloedsuikerspiegel mooi in balans en op niveau.
Bij het eten van geraffineerde (bewerkte) koolhydraten reageert je lichaam echter anders. Geraffineerde koolhydraten bevatten veel zogenaamde snelwerkende suikers. Je vindt deze vooral in snoep, koek, (wit) brood, witte pasta, witte rijst, etc.. Wanneer je veel snelwerkende suikers eet, stijgt je bloedsuikerspiegel ook snel tot hoge waarde. Maag en darmen hebben weinig tijd nodig om deze suikers te verteren en de enorme hoeveelheid glucose die ontstaat wordt in snel tempo in het bloed opgenomen. Als reactie hierop gaat de alvleesklier enorme hoeveelheden insuline produceren, waardoor de lichaamscellen worden gestimuleerd veel glucose op te nemen. Omdat er ineens heel veel glucose door je lichaam wordt opgenomen, daalt de bloedsuikerspiegel tot onder de normale waarde. Het gevolg: honger en dan vooral een grote behoefte aan zoetigheid. Als je hieraan toegeeft, begint het hele proces weer opnieuw. Een vicieuze cirkel dus.

SkinnyLove in combinatie met Pain des Fleurs – minder schommelingen in je suikerspiegel

vermageren-met-Lombardia-pain-des-fleursNaast het gegeven dat je dankzij SkinnyLove je meer voldaan voelt en minder trek in zoet ondervindt, is er in ieder geval één aanpassing van je dieet dat ik adviseer. Dit doe ik ook zelf. Vervang je brood door de crackers van Le Pain des Fleurs.

Van elk voedingsmiddel kent men de glycemische index. De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. De GI van wit brood bijvoorbeeld is 74 en van Pain des Fleurs met boekweit 65. Dat verschil lijkt niet zo groot, maar je moet dit eigenlijk vertalen naar de glycemische lading (GL). De GL, gebaseerd op dezelfde GI-waarden, geeft een meer volledig beeld omdat deze rekening houdt met de portie grootte van een voedingsmiddel. Een slokje cola heeft dezelfde glycemische index als een blikje cola, maar een veel lagere glycemische lading, gewoon door het verschil in hoeveelheid.

Wel de glycemische lading van een normale portie van 3 crackers Pain des Fleurs met boekweit is 7,4. De GL van 1 snede wit brood bedraagt al 18,5. Dus meer dan het dubbele. Even ter info voor wie graag ontbijtgranen eet: de glycemische lading van een portie Special K bedraagt 16,6.

Als je me dus zegt, ja ik wil vermageren dankzij Lombardia en SkinnyLove, maar ik wil zo weinig mogelijk ‘verplicht’ vervangen aan mijn eetgewoontes, dan is mijn tip: vervang je brood door Pain des Fleurs crackers. De rest volgt vanzelf.

Vermageren dankzij Lombardia – kom langs

vermageren-met-Lombardia-Alain-vermagerdLombardia is open van woensdag t/m zaterdag, telkens van 8 tot 18 uur. Je bent er steeds welkom om iets te eten, te drinken of je 3 weken SkinnyLove kuur te kopen aan 89 euro. Als je op vrijdag of zaterdag komt, dan ben ik er zelf (bijna altijd) ook en kan je me elke vraag stellen. Ik deel met alle plezier al mijn tips & tricks met je, zodat ook jij kan vermageren dankzij Lombardia. Tot binnenkort.”

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud