Pain Des Fleurs – Geheime Wapen van Alain om te Vermageren

Alain eet Pain des Fleurs in plaats van brood. Hij vertelt je nu waarom.
Wat is Pain des Fleurs dan? Dat zijn beschuiten, of eerder crackers. Ze komen uit Frankrijk. Als je er in bijt dan kraken ze lekker. Je ervaart meteen dat ze luchtig zijn. Toch heb je minder honger als je Pain des Fleurs crackers eet in plaats van brood. Hoe kan dat?

Dankzij Pain des Fleurs verdwijnt dat typische ’11 uur dipje’

Ken je dat gevoel? Je eet een normaal ontbijt, waarin brood een hoofdrol speelt. Je hebt absoluut geen honger meer meteen na je ontbijt. Je gaat aan de slag. En zo rond 11 uur begin je je plots wat slapper te voelen. Heb je nood aan een energieboost. Je bent nochtans echt nog niet ver in de (werk)dag op dat uur. In tegendeel, meestal niet eens halverwege.

Hoe ontstaat dit bekende ’11 uur dipje’?

Het heeft alles te maken met schommelingen in je suikerspiegel. Helaas moet ik hier even moeilijk doen.

Elke voedingsstof heeft een glycemische index. Wat is dat? De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een hoge GI zijn bijvoorbeeld gebakken aardappelen, brood, cornflakes en popcorn.

Helder: als je brood bij ontbijt eet dan komt er meer en sneller glucose in je bloed. Blijf lezen, want ik vertel je zo meteen wat dit bij je teweegbrengt.

Voedingsmiddelen met een hoge GI verhogen snel je bloedsuikerspiegel. Een snelle piek in glucose spoort de alvleesklier aan om insuline vrij te geven. Insuline zorgt ervoor dat glucose de lichaamscellen in kan.

Met andere woorden, die insuline onttrekt suiker of glucose aan je bloedstoom om die in je lichaamscellen toe te laten. Dat die daar als vet opgeslagen wordt helpt uiteraard niet om te vermageren.

Maar belangrijker nog is het gegeven dat je lichaam typisch overreageert op het verhoogde niveau aan glucose in je bloed, of op je verhoogde suikerspiegel. Je insuline onttrekt meer glucose of suiker dan nodig uit je bloed. Hierdoor daalt je suikerspiegel onder normaal.

En dat is wat je rond 11 uur voelt. Je zit dan op een te laag punt in die rollercoaster van je bloedsuikerspiegel. En je voelt je plots slap. En je hebt een bijna onweerstaanbare drang naar iets zoet.

pain-des-fleurs-dipje

Simpelweg gesteld: het brood met hoge glycemische index bij ontbijt zorgt automatisch voor die onprettige dip enkele uren later.

Waarom is Pain des Fleurs beter dan brood?

Helaas moet ik nog heel even wetenschappelijk zijn. Naast die glycemische index (GI) speelt ook de glycemische lading (GL) een rol. Die houdt rekening met de GI, maar ook met de grootte van de portie die je eet.

Een simpel voorbeeld maakt dit duidelijk: 1 slok cola heeft dezelfde GI als een blikje cola. Maar de GL van het volledige blikje ligt ettelijke keren hoger dan van die slok.

Het is de glycemische lading die echt bepalend is voor het effect van de voedingsstof op je bloedsuikerspiegel en bijgevolg op je vetopslag.

Als je glycemische lading (GL) per portie van Pain des Fleurs vergelijkt met die van brood, dan zie je de volgende cijfers:

  • Gewoon brood heeft een GL per portie* van 18,5
  • Een portie* Frans brood (baguette) heeft een GL van 28,3
  • Een portie* Pain des Fleurs, met boekweit bijvoorbeeld, heeft een GL van slechts 7,4

Met andere woorden, per portie ligt het effect op je bloedsuikerspiegel van Pain des Fleurs crackers tussen 60% en 74% lager dan bij brood! En dat heeft een directe impact op de schommelingen van je bloedsuikerspiegel én vooral op de vetopslag in je lichaam.

Ontdek hier het volledige Pain des Fleurs gamma aan smaken en bestel ze online.

*als portie wordt voor deze cijfers respectievelijk beschouwd: 1 snede gewoon brood, een kwart baguette, 3 Pain des Fleurs crackers; de verhouding blijft uiteraard dezelfde als je 3 sneden brood vervangt door 9 Pain des Fleurs crackers bijvoorbeeld.

vermageren-met-Lombardia-pain-des-fleurs

Alain is 20 kilo vermagerd en eet alle dagen Pain des Fleurs crackers

Die crackers zijn heerlijk knapperig. Ze zijn glutenvrij, luchtig en knapperig, smaakvol en voedzaam. Bovendien zijn ze 100% biologisch en veganistisch. Ze bevatten geen enkel dierlijk ingrediënt en passen dan ook prima in een vegetarisch dieet.

Het is best eenvoudig. Het allerbeste dieet is steeds het dieet dat je op de lange termijn kan volhouden. Want bij elk dieet dat te streng is ontstaat, na een tijd, het berucht yo-yo effect. Pain des Fleurs kan een enorme bijdrage leveren aan een gezond en evenwichtige gewichtsverlies.

Ontdek hier het volledige Pain des Fleurs gamma aan smaken en bestel ze online.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud