Wereldveggiedag is een beetje Lombardia dag.

Op 1 oktober is het opnieuw wereldveggiedag!

Er zijn een heleboel uitstekende redenen om (vaker) vegetarisch te eten. Zo niet alle dagen.

  • je gezondheid
  • het leefmilieu
  • de dieren
  • je medemens

Omdat we bij Lombardia geen moraalridders zijn, maar happy positivo’s laat ik het uitzoeken van argumenten die deze 4 punten staven (je vindt er een heleboel online!) aan jou over. Ik wil het hier hebben over 2 punten.

Vegetariër = slappeling (LOL)

Vroeger werd vegetarisch nogal laatdunkend bekeken. Ik heb zelfs een vegetarische vriend in Frankrijk die me letterlijk zegt dat zijn kennissen soms spotten met zijn ‘gebrek aan mannelijkheid’, vanwege zijn vegetarische levensstijl. Je zou vlees nodig hebben om spierkracht te hebben… LOL

wereldveggiedag

Ik weet het niet hoor, maar veel gespierder dan Venus Williams ken ik ze niet. Zij is sinds 2011 vegetariër.

“She claims her diet has not only not affected her athletic ability,

but has in fact improved her health immensely.”

Haar zus Serena is kort na Venus ook (voornamelijk) vegetarisch gaan eten, om haar zusje te steunen. Kwaad heeft het haar niet gedaan, want onlangs won ze nog glansrijk 4 Grand Slam tennistoernooien achter elkaar!

Mike Tyson, super gespierd voormalig bokser is trouwens ook vegetariër. En zo kan ik er nog een heleboel vermelden.

Bij Lombardia is het elke dag wereldveggiedag

Nu dat van de baan is, kan ik je op nog een belangrijk vlak gerust stellen. Vroeger werd vegetarisch eten vaak stiefmoederlijk behandeld. Als je op restaurant om een vegetarische plat vroeg, dan kreeg je vaak niet meer dan een “koude plat” met 1 blaadje salade, een kwartje tomaat en een klodder mayonaise.

Lombardia haalt zijn vegetarische inspiratie uit Californië. Bezieler van Lombardia, Alain, heeft er trouwens een aantal jaren gewoond. Het viel hem op hoeveel rollerbladende vrouwen en mannelijke bodybuilders vegetariërs of flexitariërs zijn. In Lombardia is vegetarisch eten, op wereldveggiedag en elke andere dag van het jaar, een feest. Een beleving. Want je zit in een funky omgeving te genieten van creatieve keuken. Van innovatieve, gezonde, milieu- en diervriendelijke gerechten.

wereldveggiedag

Het enige wat we je niet garanderen is dat je na 1 maaltijd even goed tennist als Venus Williams :-)

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud