Eczeem? Huidprobleem? Bormo Wonder Crème. Een superzalf?

Al jaren sukkel ik met een erg lokaal eczeem. Op beide ellebogen heb ik van die droge plekken op de huid. Als ik ze niet verzorg, dan worden die plekken ongelooflijk jeukerig. Zo erg dat ik er aan begin te krabben, tot bloedens toe. Wat, u raadt het allicht al, de situatie enkel verergert.eczeem

 

Huidarts

Ten einde raad, want gewone hydraterende crèmes zorgden amper voor soelaas, ben ik naar de dermatoloog getrokken.

Oh dit is niet bijzonder. Een typisch eczeem”, zei ze me. “Een tiental dagen insmeren met een crème die een klein beetje cortizone bevat en je bent er van af. Bouw dat insmeren wel geleidelijk af aub. Want bij brutaal stoppen loop je het risico op hervallen.

eczeem

Klinkt niet leuk cortizone. Je hoort er allerlei enge dingen over. Maar ik moest het niet innemen, dus leek het me wel veilig. Braaf als ik ben volg ik nauwlettend de instructies van de huidarts. Elke ochtend en elke avond een beetje van die zal op beide ellebogen smeren. En inderdaad, na iets meer dan een week is het eczeem bijna helemaal weg. Na 10 dagen begin ik voorzichtig af te bouwen. Tot ik na zo’n 3 weken helemaal stop met het insmeren.

Back with a vengeance

Helaas was deze behandeling niet afdoende. Erger nog, het eczeem komt op beide ellebogen nog feller terug. Opnieuw naar af en opnieuw naar de dermatoloog.

Ja, dat kan gebeuren. Ik zal u een iets sterkere zalf, met iets meer cortizone voorschrijven. Je hebt toch echt voorzichtig afgebouwd?” Die 2e behandeling helpt wat beter dan de eerste, waardoor die droge, rode, geïrriteerde plekken voor zo’n 90% weg zijn en weg blijven. Maar elke avond blijf ik er wel hydraterende crème op smeren. En om de enkele maanden heb ik zo het gevoel dat het toch weer een beetje meer juikt dan normaal.

Bormo Wonder Crème

Tot Alain me op een dag vertelt over Bormo Wonder crème. eczeem

Toen ik als kind over gans de voorarm verbrand was door het omvallen van een Cona koffie houder, heeft m’n moeder (Odette die Lombardia in 1972 gesticht heeft) me elke avond, heel voorzichtig en met veel geduld met Bormo zalf ingesmeerd. En kijk maar” – Alain laat me de perfect normale huid van zijn arm zien – “ik heb er helemaal geen schade aan overgehouden. Geen litteken, helemaal niets”.

Neem een potje mee en probeer het maar. Smeer het op die plekken met eczeem en laat me maar weten wat het geeft.” Zelf ben ik sceptisch, maar ik denk bij mezelf dat het niet schadelijk kan zijn. Het ziet er uit als een zalf met Aloë Vera of zoiets. Alain neemt er een stukje van en doet het in zijn mond. “Zelfs als je er wat van inslikt kan het nog geen kwaad.”

Als het goed genoeg is voor de maag van Alain, is het voor mijn ellebogen zeker goed genoeg.

Resultaten

Ik ben er zo’n 4 maand geleden mee begonnen. Elke ochtend en elke avond een heel klein beetje Bormo Wonder Crème op beide ellebogen. En het resultaat was vanaf zo’n 10 dagen smeren fantastisch. De huid op beide ellebogen is weer zo glad en zo gezond als maar kan. Alsof ik nooit ergens last van heb gehad. Ik ben super tevreden. Als u huidproblemen heeft waar u geen raad mee weet, probeer het dan ook eens. Ik ben er in ieder geval ongelooflijk goed mee. Ik blijf het preventief dagelijks smeren. Zo’n potje gaat op die manier bijna 3 maand mee. Super tevreden.

Meer weten?

Bormo Wonder heeft een heilzame werking bij blauwe plekken, geschaafde en geïrriteerde huid, jeuk en droge lippen. Zij heelt kloven en grauwe huid bij winter- en zomerweer, eelt en huidverdikkingen voelen minder hinderlijk aan.

Bormo Wonder regenereert en versoepelt de huid rond de nagels. De nagels worden versterkt waardoor ze een diepere glans krijgen.

Bormo Wonder beschermt en maakt geen vlekken. Bij het verzorgen van kinderen en baby’s is deze rzalf onmisbaar.

Dit product is ook uitermate geschikt voor pre- en postnataleverzorging: tijdens de zwangerschap houd het de huid soepel, bij de borstvoeding helpt het kloofjes voorkomen. Wanneer Bormo Wonder in de maag terechtkomt, is dit ongevaarlijk.

Deze pommade mag ook gebruikt worden voor het verzorgen van het tandvlees; ze neemt tevens de ongemakken van het kunstgebit weg.

U wil het ook proberen tegen eczeem of een ander huidprobleem?

Ga dan langs bij Lombardia in Antwerpen (Lombardenvest 78 – tel +3232336819 – open woensdag t/m zaterdag, telkens van 8 tot 18 uur) vraag naar Odette of Alain en koop zo’n potje. U zal er zeer tevreden van zijn. Dat beloof ik u.

lombardia

Deze getuigenis is oprecht en authentiek. Geen woord ervan is verzonnen of overdreven. Alle details zijn waar.

Ze komt van een klant van Lombardia. Om redenen van respect voor zijn privacy vermelden we hier enkel zijn voornaam en de eerste letter van zijn achternaam: David W uit Antwerpen.

Be Sociable, Share!

5 Responses to “Eczeem? Huidprobleem? Bormo Wonder Crème. Een superzalf?”

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud