Hét geheim voor een slanke lijn

Shirataki Noodles

 

 

 

 

 

 

 

Een paar extra kilootjes mogen dan wel ideaal zijn om de wintertijd door te komen, aangenaam zijn ze niet!. Denk maar aan de blik van je vrienden, samen met die vervelende vraag: ‘Beetje aangekomen?’.  Of dat nieuwe kleedje, waarvan je de rits nog maar net kan sluiten.

Om je te besparen van die extra kilo’s, verklappen wij jou het geheim van de shirataki noodles. Deze witte, doorzichtige, glibberige noodles zijn gemaakt van de wortelknol van de konjak plant.  Het bijzondere aan de knol van deze plant is dat deze rijk is aan vezels, maar toch zeer laag in calorieën en koolhydraten. Zeer geschikt om bij af te vallen dus.  Je mag er veel van eten en dankzij hun volume en cruch geven ze je snel een verzadigd gevoel.

De noodles klaarmaken is heel eenvoudig. Na de noodles onder de kraan te hebben afgespoeld breng je ze aan de kook. Ze zijn ‘al dente’ klaar voor gebruik.  Omdat de noodles van zichzelf geen smaak hebben, worden ze meestal even meegestoofd in sauzen of gemengd onder groenten.  De shirataki noodles zijn toegelaten in bijna elk dieet. Zo worden ze vaak genoemd in het Dunkan dieet of bij Weight Watchers.
Je kan de noodles ook lang bewaren in de originele verpakking in de koelkast.  Invriezen kan niet.

Wil je deze magic noodles ontdekken?  Kom dan langs bij Lombardia.  Bij ons kan je ze aankopen om thuis zelf te bereiden of degusteer ze in onze dagschotels!  Smakelijk!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud