Love voor Vredeseilanden

Vredeseilanden restaurantReserveer nu al je diner in LOMBARDIA voor 2050

Wat zal er in 2050 op het menu staan? Dan zijn we met 9 miljard mensen op aarde. En om al die monden te kunnen voeden, moeten we volgens Vredeseilanden vandaag in actie schieten. Bij Lombardia weten we van aanpakken! Daarom steunen we deze actie.

9 miljard mensen voeden zonder het milieu te schaden, is niet zomaar een kwestie van meer produceren en betere technologie. “Ook vandaag produceren we al genoeg, en toch lijden bijna een miljard mensen honger. Twee derde van die hongerigen leeft vreemd genoeg in een boerenfamilie. Dat is de echte uitdaging: ervoor zorgen dat zij een inkomen verdienen met duurzame landbouw. Dan werken ze zichzelf uit de armoede, voeden ze de wereld en verlichten ze de druk op de planeet.”

Om dat waar te maken roept Vredeseilanden overheden en bedrijven op mee te investeren in duurzame landbouw. “Overheden kunnen ervoor zorgen dat boeren toegang tot vruchtbaar land hebben. Ze moeten markten verstandig reguleren en investeren in infrastructuur en opleiding. Supermarkten en voedingsbedrijven kunnen kleinschalige boeren vooruit helpen door zakelijke relaties aan te gaan op langere termijn en een correcte vergoeding te betalen.”

Zo’n aanpak werpt vruchten af, bewijzen rijstboeren in Indonesië. Vredeseilanden ondersteunde op het eiland Java meer dan 3.300 boerenfamilies om zich te organiseren in een boerenorganisatie: Appoli. “Door samen te werken en nieuwe kennis toe te passen, produceren ze nu meer rijst met minder water. Ze gebruiken natuurlijke meststoffen, zodat de grond vruchtbaar blijft. Ieder jaar wordt hun oogst beter en stijgt de kwaliteit, waardoor hun coöperatieve betere contracten kan afsluiten met distributeurs. Al die inspanningen maken dat de boeren nu dubbel zoveel verdienen als in 2008.”

De campagne van Vredeseilanden loopt van vrijdag 11 tot zondagavond 13 januari.
Bij Lombardia kunt u terecht om leuke gadgets te kopen t.v.v. Vredeseilanden.
Daarenboven schenken we ook telkens 1€ per verkochte vegetarische dagschotel & 1€ per verkocht pakje GINGERLOVE.

Vredeseilanden

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*

Search
Tagcloud